Membrii APPA
 
Carpat Agregate
www.carpatagregate.ro
 
Grupul HeidelbergCement, unul dintre cei mai mari investitori germani din tara noastra, implineste 10 ani de cand a intrat pe piata din Romania. HeidelbergCement are activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate
Carpat Agregate SA produce si comercializeaza agregate naturale si concasate folosite in industria materialelor de constructii: nisip, pietris, margaritar si piatra concasata. In prezent, detine 7 cariere si 7 balastiere localizate in 12 judete. Compania are peste 184 de angajati.
Misiunea grupului este de a dezvolta si promova propria companie, dar in acelasi timp de a se implica atent la imbunatatirea conditiilor de viata din comunitatea in care isi desfasoara activitatea.
 
 
Lafarge – Agregate Betoane
www.lafarge.ro/
 
Activitatea de agregate a Grupului Lafarge are o prezenta de peste 12 ani in in Romania; societate listata pe piata extrabursiera, parte a unei organizatii internationale puternice, Lafarge Agregate Betoane SA detine cariere, balastiere si depozite de agregate in 25 de locatii pe teritoriul tarii. Beneficiind de expertiza si bunele practici ale Grupului, compania acorda o atentie sporita sanatatii si securitatii in munca a angajatilor si contractantilor sai, fiind inca din anul 2007 membra in Health&Safety Excellence Club. Mai mult, grija fata de minimizarea impactului operatiunilor sale asupra mediului ambiant se concretizeaza in proiecte-etalon pentru reabilitarea de situri industriale in conformitate cu legislatia europeana si standardele agreate in parteneriatul cu WWF International.
 
 
Holcim – Agregate
www.holcim.ro
 
Holcim Romania SA este o companie dinamica si moderna, un lider important pe piata agregatelor din Romania. Experienta si tehnologiile de care compania beneficiaza dau garantia unor produse si servicii de calitate superioara. In prezent Holcim Agregate dispune de cinci statii de agregate in cinci judete diferite. Datorita inovatiilor lansate pana in prezent, Holcim o capatat binemeritata denumire de “deschizator de drumuri” in domeniul constructiilor. De asemenea, datorita imaginii construite, a politicii de investitii si activitatilor de dezvoltare si expansiune desfasurate, compania a primit numeroase premii de excelenta si recunoasteri oficiale din partea comunitatii din industria agregatelor si a autoritatilor.
 
 
Xannat Minerals
www.xannat.com
 
Unul dintre principalii producatori de agregate din Romania, XANNAT MINERALS , functioneaza sub deviza " Calitate la timp. Intotdeauna”. 
Xannat Minerals este prezenta din anul 2012 pe piata romaneasca de agregate prin preluarea de la Tarmac Romania a  carierelor detinute de aceasta in zona sud – est a tarii. Xannat Minerals continua sa-si concentreze eforturile in atingerea unor metode operationale in conformitate cu cele mai bune practici internationale si cele mai bune tehnologii disponibile, in scopul operarii site-urilor sale din Romania, in conformitate cu standardele impuse de legislatia aplicabila in Romania.
 
 
Sorocam
www.sorocam.ro
SC SOROCAM SRL a fost infiintata in anul 1991, ca membra a grupului francez COLAS si este prezenta pe piata romaneasca a agregatelor minerale inca din anul 1995.
SOROCAM produce si comercializeaza agregate minerale din exploatarea a 4 cariere si o balastiera,, respectand cele mai exigente cerinte de calitate, fiind activa atat in domenii precum: lucrari de infrastructura rutiera, indiguiri si aparari de maluri sau lucrari de balastare caii ferate, cat si in livrarea din uzinele proprii a emulsiilor bituminoase cationice si a mixturilor asfaltice.
Politica de mediu a SOROCAM impune protejarea tuturor factorilor de mediu care ar putea fi influentati de activitatea firmei, iar, investiţiile semnificative în protecţia mediului, proiectele si planurile anuale de refacere a mediului, susţin principiul dezvoltării durabile pe care se bazează toate exploatările miniere ale Sorocam .
 
 
Grandemar
www.grandemar.ro
Grandemar detine o pozitie de varf in randul producatorilor de agregate din Romania. Carierele sale amplasate in Transilvania, zona cunoscuta ca fiind zona in care s-au pus bazele activitatii de exctractie si prelucrare a pietrei pentru constructii. Cariera Poienari, cariera detinuta de Grandemar, a fost deschisa in 1873 si a fost prima cariera dotata cu elemente de inalta tehnica si tehnologie industriala din domeniul extractiei si prelucrarii pietrei ca perforarea pneumatica si sfaramarea mecanica a rocii prin concasare. De mentionat este ca, Grandemar SA mentine un sistem de Management al Calitatii conform cerintelor standardului ISO 9001:2001 pentru extractia pietrei pentru constructii, extractia pietrisului si nisipului; de asemenea, Grandemar este certificat si pentru Sistemul Integrat de Management de Mediu si Sistemul de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale conform ISO 14001 si OHSAS 18001.
 
 
Geiger
www.geiger.ro
Grupul de firme Geiger este prezent in Romania de la inceputul anilor 1990, fiind printre primele societati germane de constructii din tara.Cu peste 350 de angajati pregatiti si experimentati, cu deja patru sucursale in Romania, Geiger, pune bazele unei noi tendinte atat calitativ cat si cantitativ in randul industriei agregatelor.
Geiger este activa in domenii precum : constructia de infrastructuri, dezvoltarea de areeale industriale si de productie, constructii la cheie, reabilitarea zonelor istorice ale oraselor si tehnologii de mediu.
 
 
Kostmann
www.kostmann.ro
 
Kostmann este un grup cu traditie in randul companiilor din industria constructiilor , in productia si rafinarea materiilor prime si in industria de transport, dat fiind faptul ca, Kostmann are experienta deja in mai multe tari ca Ungaria, Slovecia, Slovenia, Croatia etc. Kostmann produce materii de cea mai inalta calitate mentinand in acelasi timp toate certificatele necesare pentru beton, asfalt si industria de constructii. Ca si o companie de talie internationala, Kostmann a intrat pe piata romaneasca cu o serie de idei inovative si, cu tehnologii de ultima ora menite sa protejeze mediul inconjurator. Kostmann este acum o companie de renume in Romania gratie serviciilor si produselor de calitate pe care le ofera.
 
 
Carb SA
www.carb-brasov.ro
 

Una dintre cele mai vechi exploatari ale societatii este Cariera Bicsad, jud. Covasna, deschisa in anul 1892 de catre Caile Ferate Maghiare, si care a trecut in proprietatea Cailor Ferate Romane in anul 1920. Tot aici  a fost realizat si omologat in perioada 1968-1970, pentru prima data in Romania produsul “ piatra sparta poliedrica”.Cu o vasta experienta in domeniul exploatarii si prelucrarii resurselor naturale, Carb SA detine 6 licente de concesiune pentru exploatarea resurselor minerale, localizate in judetul Covasna, respectiv Brasov.SC Carb SA  Brasov face parte din Grupul austriac BAU HOLDINGS BETEILINGUNGS AG, care detin aproape integral capitalul social al Carb SA.SC Carb SA produce si comercializeaza agregate de cariera in conformitate cu standardele de calitate internationale, avand certificat si implementat sistemul de management al calitatii pentru sorturile produse si comercializate.

 

Comprest Util
 
Comprest Util SRL si-a inceput activitatea in anul 1995 cu productia de betoane si mortare, ulterior devenind titulara a 3 licente de concesiune pentru exploatarea agregatelor minerale in judetele  Constanta si Tulcea.
Societatea s-a organizat in vederea executarii lucrarilor de exploatare sisturi verzi dispunand de o gama larga de utilaje si echipamente performante, dar mai ales personal specializat in aceasta activitate.
 
 
Somaco Construct
 
Lider pe piata materialelor de constructii din Romania , cu o activitate de peste 50 de ani in acest domeniu , Somaco Construct si-a dezvoltat si consolidat aceasta pozitie pe principii de calitate, profesionalism, seriozitate, performanta si respect fata de clienti.
Incepand cu anul 2005, Somaco Construct este detinuta de SC Comprest Util Constanta, ca actionar unic, specializandu-si activitatea si in domeniul exploatarii agregatelor minerale, prin exploatarea Carierei Sibioara, jud. Constanta.
Somaco Construct a devenit astfel o alternativa pe piata agregatelor minerale, datorita experientei sale indelungate , a portofoliului de produse indelung perfectionate si a recunoasterii calitatii diferitelor sisteme certificate.
 
 
Trust Constructii Radlinger
 
SC Trust Constructii Radlinger SRL face parte din Grupul de firme Radlinger, cu sediul in Germania, specializat in constructia de drumuri , autostrazi, cai ferate, poduri si lucrari hidrotehnice.
Trust Constructii Radlinger SRL Romania are ca obiect de activitate principal exploatarea de agregate minerale din carierele si balastierele  detinute in baza licentelor de concesiune pentru exploatare, situate pe teritoriul jud. Caras Severin, Timis si Arad.
Implementarea sistemelor de management al calitatii, a mediului, a sanatatii si securitatii ocupationale este certificata de catre DEKRA, iar calitatea produselor de cariera si balastiera este atestata prin certificatele de conformitate emise de catre SRAC CERT.
 Grupul de firme Radlinger este orientat pe obiective, bazandu-se pe o experienta de peste 40 de ani si peste 1000 de oameni, pe o baza tehnica si materiala competitiva, gaseste intotdeauna solutii originale si idei noi pentru a-si pune in opera idealurile.